Lawatan Delegasi Dari National Economic & Sosial Development Board (NESDB), LIBYA | AKADEMI SUKAN
» BERITA » Lawatan Delegasi dari National Economic & Sosial Development Board (NESDB), LIBYA

SERDANG, 1 FEBRUARI 2023 : Akademi Sukan UPM telah telah menerima kunjungan lawatan daripada National Economic & Social Development Board (NESDB), Libya untuk membincangkan ruang serta peluang kerjasama bagi tujuan pembangunan  negara tersebut. Akademi Sukan merupakan salah satu tempat yang dikunjungi semasa menjalankan lawatan di Universiti Putra Malaysia (UPM). Objektif program lawatan (NESDB) ke UPM ini memberi potensi dan impak positif daripada kerjasama antara kedua-dua pihak.

Pihak NESDB telah disambut baik oleh warga Akademi Sukan UPM. Setibanya di Akademi Sukan UPM, pihak NESDB telah disambut oleh Pengarah Akademi Sukan, Prof. Madya Dr. Tajularipin Sulaiman bersama Timbalan Pengarah Akademik & Penyelidikan, Dr. Mohd Rozilee Wazir, Timbalan Pengarah Perundingan, Jaringan Komuniti & Pembangunan, Dr. Samir Muhazzab Bin Amin.

Antara tempat yang dilawati oleh pihak NESDB adalah seperti: Fakulti Sains dan Teknologi Makanan, Hospital Pengajar UPM, Hospital Veterinar Universiti, Ladang 15,Farm Fresh UPM, Sekolah Perniagaan Putra dan UniPutra Golf Club and Putra Mart.

Tarikh Input: 02/02/2023 | Kemaskini: 02/02/2023 | rohaida_h

SXFCTAn~